Tarifler

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

MALZEMELER

• 1 kg asma yaprağı
İç harcı için;
• 1 çay bardağı Buzey zeytinyağı (125 ml)
• 3 adet kuru soğan
• 1 adet domates rendesi
• 2 su bardağı pirinç
• 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
• 2 yemek kaşığı kuş üzümü
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı yenibahar
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 avuç maydanoz
• 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
Üzeri için;
• Yarım limon suyu
• Limon dilimleri
• 2 yemek kaşığı Buzey zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml)

NASIL YAPILIR?

1. İç harcı için tencereye zeytinyağını alalım. Üzerine doğradığımız soğan, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü alarak kavuralım.
2. Toz şekeri de ilave edelim ve karıştıralım.
3. Fıstıkların rengi dönünce yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım.
4. Baharatları ve rendelediğimiz domatesi de ekleyerek sıcak suyu ilave edelim ve suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
5. Suyunu çektikten sonra ocaktan alalım ve doğradığımız maydanozu ekleyerek karıştıralım. İç harcımızı soğumaya bırakalım.
6. Ardından tezgaha yaprağımızı alalım, iç harcından bir parça yerleştirerek saralım. İç harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
7. Tenceremizin tabanına asma yaprağı yerleştirelim ve sarmalarımızı dizelim.
8. Üzerine şeker, zeytinyağı, limon suyu ve limon dilimlerini ekleyelim.
9. Suyunu ilave edip üzerini yapraklarla kapatalım ve sarmalarımızı kısık ateşte pişmeye bırakalım.
10. Pişen ve soğuyan zeytinyağlı yaprak sarmamız servise hazır. Afiyet olsun.