MALZEMELER
• 1 çay bardağı Buzey zeytinyağı
• 2 adet kuru soğan
• 500 gram taze fasulye
• 3 adet domates
• Tuz
• 2 adet kuru soğan
• 500 gram taze fasulye
• 3 adet domates
• Tuz
NASIL YAPILIR?
1. Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır.
2. Yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
3. Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir.
4. Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7 dakika kavrulur.
5. Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.
6. 1 su bardağı sıcak su ilave edilir.
7. Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
8. Ocaktan almadan tuzu eklenir.
9. Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.
10. Soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.
2. Yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
3. Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir.
4. Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7 dakika kavrulur.
5. Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir.
6. 1 su bardağı sıcak su ilave edilir.
7. Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
8. Ocaktan almadan tuzu eklenir.
9. Zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır.
10. Soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.