Tarifler

Enginar Dolması

MALZEMELER

• 6 adet enginar
• Yarım limon suyu (enginarları ovmak için)
• 1 adet havuç
• 1 adet patates
• 1 su bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
• 1 adet soğan
• 1 çay bardağı Buzey zeytinyağı
• 1 adet limon
• 1 çay kaşığı şeker
• 1,5 çay kaşığı tuz
• 1 su bardağı su

NASIL YAPILIR?

1. Havuç ve patates minik küp şeklinde doğranır ve tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım. Burada sebzelerin tam pişmemesi önemli, hafif diri kalması gerekiyor.
2. Sebzelerimiz piştikten sonra suyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim.
3. Ayrı bir tencereye bezelyelerimizi alalım, üzerine su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Dilerseniz konserve bezelye de kullanabilirsiniz. Haşlanan bezelyelerimizin de suyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim.
4. Soğanı yemeklik doğrayarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavuralım.
5. Üzerine patates ve havucu ekleyelim. Haşladığımız bezelyeyi de ilave ederek 1-2 dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
6. Enginarlarımızı uygun bir kap içerisine alalım, yarım limon suyu ile ovalım ve tencereye dizelim.
7. Orta kısımlarına hazırladığımız sebzelerden paylaştıralım. Kalan garnitürü de enginarların üzerine paylaştıralım.
8. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz ve suyu ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
9. Yemeğimiz kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim. Bu süreç yaklaşık 20-25 dakika sürecektir.
10. Pişen enginarlarımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Ardından servis tabağına alarak suyundan üzerine gezdirelim ve servis edelim. Üzerini dereotu ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.