Soğuk Sıkım Taş Baskı 3lt Teneke 2023-2024 ( Yeni Hasat)
₺ 1.450,00
Zeytinin yalnızca mekanik olarak işlenmesiyle elde edilen üstün kaliteli zeytinyağıdır. Tüm sıcak yemekler için kullanım açısından uygundur. Saflık derecesi < 0,8 dizyem
Üretim aşamasında hiçbir kimyasal ve koruyucu madde kullanılmamıştır. Tamamen natürel TAŞ BASKI yöntemi ile üretilmiştir.
Zeytin tutkumuzda
Zeytinyağı üretimi gerçekleştirirken dikkat edilmesi belki de en çok önemsenmesi gereken husus asit oranıdır. Ürünlerimizin aromasını, lezzetini ve kullanım ömrünü belirleyen önemli konulardan biridir. Asitlik derecesi, aynı zamanda gıda ürünü içerisinde bakteri ve mantar gibi mikroorganizmaların büyümesini de etkilemektedir. Asit oranı hem kaliteyi hem de lezzeti belirlemektedir. Oleik asit, gliserin içerisinde tamamen karışmamaktadır. Bir kısmı yağ, zeytinyağı içerisinde serbest kalmaktadır. Serbest kalan bu oleik asit miktarı ne kadar az olursa zeytinyağı bir o kadar daha güzel ve daha lezzetli olmaktadır. Bu nedenle her gıda maddesinde olduğu gibi zeytinyağının da asitlik derecesi önemlidir. Oleik asit cinsinden serbest yağ asidi %0.3, polifenol oranı 271’dir. Dilinizde oluşan acılık ve boğazınızda hissettiğiniz yakıcılık, yağın kalitesiyle doğru orantılıdır. Üretmiş olduğumuz zeytinyağlarımızda 0.3 asit oranı dengesini sağlamaktayız. Doğallığın asıl bileşenini biliyor, üretimlerimizi sağlığınızı önemseyerek yapıyoruz.
BURHANİYE
Edremit Kıyı Ovasının güneyinde bulunur. Burhaniye’nin dağları ilçenin özel iklimini oluşturan sistemin en önemli doğal öğelerinden biridir. Burhaniye’nin yaklaşık yarısını oluşturan dağlık araziler onun coğrafi özelliklerinin en karakteristik olanlarındandır. Dağlar; Şabla, Madra ve Yaylacık dağları olmak üzere üç ana sistem halindedir. İlçenin, geri kalanı Madra Dağının kuzeyi ve dağın denize doğru uzanan alçak tepelerinin üzerindedir.
Coğrafi konumu, kültürel yapısı, ekonomisi, turistik yerleri açısından Türkiye’nin görkemli doğal, huzur veren yeridir. Kıyı turizminden termal turizme, kültür turizminden doğa turizmine çok çeşitli turizm faaliyetlerine ev sahipliği yapan il, yıl boyunca turistlerle buluşmaktadır. Lezzet haritasında da şüphesiz ilk sıralarda yerini almaktadır. Hem lezzetleri hem de konumu açısından ziyarete gelen misafirliklerini doyurmaktadır.