Erken Hasat Naturel Sızma Şişe 1lt (2023-2024) Yeni Hasat

 450,00

Olgunlaşmış zeytinlerden seçilerek üretilmektedir. Asit oranı % 0,8 – 1 asit / Dizyem) sınırında olan yağ çeşididir. Naturel sızma zeytinyağı, zeytinin preste veya modern sistemlerde sıkılması ve çıkan yağın zeytin suyu ile zeytin posasından ayrılmasıyla elde edilir. Herhangi bir işlem görmeden doğrudan tüketilebilir. Bu özellikte onların tüm mineral ve besin maddelerini korumalarını sağlar. Kokusu mutluluk, tadı kusursuz ve istenen aromalara sahip soğuktan gelen sağlığı sofralarınızda gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

 

Kategoriler:
Açıklama
Female technician examining olive oil in factory
buzey-magaza-80
burhaniyeden zeytinyağı üretimi
Kalitemizin sırrı
Zeytin tutkumuzda 
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan Buzey Zeytincilik firması doğanın sunmuş olduğu nimetleri özenle üretmektedir. Firmamız kendi içerisindeki doğallığı da önemsemektedir. Ürünlerimiz kendi üretimimizdir. Fabrikalarımızdan halka doğrudan sağlık taşıyoruz. Körfezin tadı niteliğinde anılan Buzey Zeytincilik tüm müşterilerine eşsiz lezzetler sunmaktadır. Sadece Balıkesir körfez bölgesine değil tüm Türkiye’ye hizmet vermeyi hedeflemiş olup, hedefleri doğrultusunda damak tatlarınızı zenginleştirmektedir. Doğanın sunmuş olduklarını, doğallığı korumaktadır. Sizlerin her öğününde kurulan sofralarınızda yer almak bizlerin en büyük mutluluğu.
0,3 oleik Asit, Kusursuz Tad

Zeytinyağı üretimi gerçekleştirirken dikkat edilmesi belki de en çok önemsenmesi gereken husus asit oranıdır. Ürünlerimizin aromasını, lezzetini ve kullanım ömrünü belirleyen önemli konulardan biridir. Asitlik derecesi, aynı zamanda gıda ürünü içerisinde bakteri ve mantar gibi mikroorganizmaların büyümesini de etkilemektedir. Asit oranı hem kaliteyi hem de lezzeti belirlemektedir. Oleik asit, gliserin içerisinde tamamen karışmamaktadır. Bir kısmı yağ, zeytinyağı içerisinde serbest kalmaktadır. Serbest kalan bu oleik asit miktarı ne kadar az olursa zeytinyağı bir o kadar daha güzel ve daha lezzetli olmaktadır. Bu nedenle her gıda maddesinde olduğu gibi zeytinyağının da asitlik derecesi önemlidir. Oleik asit cinsinden serbest yağ asidi %0.3, polifenol oranı 271’dir. Dilinizde oluşan acılık ve boğazınızda hissettiğiniz yakıcılık, yağın kalitesiyle doğru orantılıdır. Üretmiş olduğumuz zeytinyağlarımızda 0.3 asit oranı dengesini sağlamaktayız. Doğallığın asıl bileşenini biliyor, üretimlerimizi sağlığınızı önemseyerek yapıyoruz.

BURHANİYE

İlk çağdan günümüze kadar gelen önemli bir yerleşim merkezidir. Yörede yapılan kazılarda elde edilen bulgulardan kentin ilk olarak Misya’lılar tarafından kurulduğu anlaşılmıştır. Burhaniye, Balıkesir ilinin Ege Denizi kıyısında bulunan bir ilçesidir. Çanakkale-İzmir Karayolu ilçe merkezinden geçer. Kuzey Ege olarak tanımlanan bölge coğrafyası içindedir. Ağırlıklı olarak zeytinyağı üretimine yönelik zeytincilik ve iç turizm merkezidir. Tarihin ilk çağlarından beri zengin bir tarım faaliyetine sahne olan bu ovalarda eski dönemlerde yetiştirilen ürünler günümüzde de doğallığıyla yer edinmiştir. İlçenin bugünkü başlıca geçim kaynakları turizm ve tarımdır. Zeytin tarımı ilçe ekonomisinin can damarıdır. Burhaniye’de bugün 31 i fabrika olmak üzere zeytine dayalı sanayi ile ilgili 68 kadar ticari kuruluş mevcuttur.

Edremit Kıyı Ovasının güneyinde bulunur. Burhaniye’nin dağları ilçenin özel iklimini oluşturan sistemin en önemli doğal öğelerinden biridir. Burhaniye’nin yaklaşık yarısını oluşturan dağlık araziler onun coğrafi özelliklerinin en karakteristik olanlarındandır. Dağlar; Şabla, Madra ve Yaylacık dağları olmak üzere üç ana sistem halindedir. İlçenin, geri kalanı Madra Dağının kuzeyi ve dağın denize doğru uzanan alçak tepelerinin üzerindedir.

Coğrafi konumu, kültürel yapısı, ekonomisi, turistik yerleri açısından Türkiye’nin görkemli doğal, huzur veren yeridir. Kıyı turizminden termal turizme, kültür turizminden doğa turizmine çok çeşitli turizm faaliyetlerine ev sahipliği yapan il, yıl boyunca turistlerle buluşmaktadır. Lezzet haritasında da şüphesiz ilk sıralarda yerini almaktadır. Hem lezzetleri hem de konumu açısından ziyarete gelen misafirliklerini doyurmaktadır.