Zeytin tutkumuzda
Zeytinyağı üretimi gerçekleştirirken dikkat edilmesi belki de en çok önemsenmesi gereken husus asit oranıdır. Ürünlerimizin aromasını, lezzetini ve kullanım ömrünü belirleyen önemli konulardan biridir. Asitlik derecesi, aynı zamanda gıda ürünü içerisinde bakteri ve mantar gibi mikroorganizmaların büyümesini de etkilemektedir. Asit oranı hem kaliteyi hem de lezzeti belirlemektedir. Oleik asit, gliserin içerisinde tamamen karışmamaktadır. Bir kısmı yağ, zeytinyağı içerisinde serbest kalmaktadır. Serbest kalan bu oleik asit miktarı ne kadar az olursa zeytinyağı bir o kadar daha güzel ve daha lezzetli olmaktadır. Bu nedenle her gıda maddesinde olduğu gibi zeytinyağının da asitlik derecesi önemlidir. Oleik asit cinsinden serbest yağ asidi %0.3, polifenol oranı 271’dir. Dilinizde oluşan acılık ve boğazınızda hissettiğiniz yakıcılık, yağın kalitesiyle doğru orantılıdır. Üretmiş olduğumuz zeytinyağlarımızda 0.3 asit oranı dengesini sağlamaktayız. Doğallığın asıl bileşenini biliyor, üretimlerimizi sağlığınızı önemseyerek yapıyoruz.