Blog
Sofralara Renk Katan Zeytin Salatası Nasıl Yapılır?

MALZEMELER
• 1 su bardağı Buzey Edremit Kırma Yeşil Zeytin (çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış)
• 1 su bardağı Buzey Gemlik Siyah Zeytin (çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış)
• 1 adet kapya biber (ince doğranmış)
• 1 adet çarliston biber (ince doğranmış)
• 2 adet domates (küçük küpler halinde doğranmış)
• 1/2 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
• 1 diş sarımsak (ezilmiş veya ince doğranmış)
• 1 yemek kaşığı Buzey Naturel Sızma Zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
• 1 çay kaşığı taze kekik veya fesleğen
• 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) -Tuz (damak tadına göre ayarlanabilir)
• 1 su bardağı Buzey Gemlik Siyah Zeytin (çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış)
• 1 adet kapya biber (ince doğranmış)
• 1 adet çarliston biber (ince doğranmış)
• 2 adet domates (küçük küpler halinde doğranmış)
• 1/2 adet kırmızı soğan (piyazlık doğranmış)
• 1 diş sarımsak (ezilmiş veya ince doğranmış)
• 1 yemek kaşığı Buzey Naturel Sızma Zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
• 1 çay kaşığı taze kekik veya fesleğen
• 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) -Tuz (damak tadına göre ayarlanabilir)
Hazırlanışı:
1-Zeytinleri Hazırlayın: Çekirdeklerini çıkardığınız Gemlik Siyah Zeytin ve Edremit Kırma Yeşil Zeytinleri doğrayarak derin bir kaseye alın.
2-Sebzeleri Ekleyin: Doğranmış kapya biber, çarliston biber, domates ve kırmızı soğanı ekleyin.
3-Sosu Hazırlayın: Küçük bir kapta Buzey Naturel Sızma Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Üzerine kekik, pul biber ve tuzu ekleyerek sosu tamamlayın.
4-Karıştırın: Hazırladığınız sosu zeytin ve sebzelerin üzerine gezdirin ve nazikçe karıştırın.
5-Servis Edin: Salatanızı taze fesleğen veya nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine lor peyniri veya ceviz de ekleyebilirsiniz.
Bu nefis zeytin salatasını kahvaltıda, meze olarak ya da ızgara et ve balık yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz.
2-Sebzeleri Ekleyin: Doğranmış kapya biber, çarliston biber, domates ve kırmızı soğanı ekleyin.
3-Sosu Hazırlayın: Küçük bir kapta Buzey Naturel Sızma Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Üzerine kekik, pul biber ve tuzu ekleyerek sosu tamamlayın.
4-Karıştırın: Hazırladığınız sosu zeytin ve sebzelerin üzerine gezdirin ve nazikçe karıştırın.
5-Servis Edin: Salatanızı taze fesleğen veya nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine lor peyniri veya ceviz de ekleyebilirsiniz.
Bu nefis zeytin salatasını kahvaltıda, meze olarak ya da ızgara et ve balık yemeklerinin yanında tüketebilirsiniz.
Daha fazla tarif ve bilgi için www.buzey.com.tr adresini ziyaret edin!